Autók meglepő színekben... Csak fóliázás kérdése

A minap belefutottunk egy olyan hirdetésbe, amiben egy pink BMW-t kínáltak megvételre. A kocsi egyébként gyönyörű volt, de tény, hogy a színe durván meghökkentett mindenkit. A legnépszerűbb közösségi oldalon megjelent hirdetésen rengetegen ledöbbentek, érkeztek is rá a „hűha” emojik. 

Annyira meglepő volt így a megjelenése az autónak, hogy még sokszor meg kellett nézzem, de egyúttal arra is rájöttem, hogy pontosan ezért (is) csináljuk az autófóliázást. Hogy, ha valaki pont így szeretné még személyesebbé tenni az autóját, akkor megtehesse. És teljesen mindegy, hogy ciklámen rózsaszínben, neonzöldben vagy mattfeketében szeretné látni négykerekűjét, a lényeg, hogy ez egy választható opció.

pinkbmw.jpeg

Kép forrása: Pinterest

Azt persze nem tudjuk, hogy mennyire hamar kelhetett el az autó a piacon, viszont az biztos, hogyha fóliázott volt, és egyébként a leendő vevő számára esetleg a színét leszámítva az autó minden paraméterben tökéletes volt, akkor sem lehetett nagy gond, mert egy fóliaeltávolítással (csakis szakemberrel persze) újra régi fényében pompázhatott a kocsi.

Védelem és állagmegóvás

A fólia ugyanis megvédi a kasztnit az apróbb sérülésektől, és ha a fóliázást úgy végezték el eredetileg, hogy az hibátlan állapotban volt, akkor mindamellett, hogy a régi tulajdonos a stílusához igazította a kocsi színét, az állagmegóvásért is sokat tett. Itt persze fontos megjegyezni, hogy csak akkor van ez így, ha az autót makulátlan állapotban fóliázzák le, ellenkező esetben ugyanis nem lesz szép a végeredmény, ha eltávolításra kerül sor. 

Nyilván felmerülhet a kérdés, hogy mi van akkor, ha megveszed az extrém színű kocsit és a fólia leszedése közben derül ki, hogy mégsincs minden rendben. Ami azt illeti ez tényleg kellemetlen, de ha nem akarsz zsákbamacskát venni és az eladó hajlandó rá, akkor lehet, hogy érdemes megkérni őt a fólia eltávolíttatására a tranzakció előtt. 

zoldauto.jpeg

Kép forrása: Pinterest

Bármikor újra lehet fóliázni

Természetesen az az eset is fennállhat, hogy megveszed a mondjuk zöldre, lilára vagy rózsaszínre fóliázott autót, mert tetszik, de idővel rájössz, hogy ez mégsem a Te világod, akkor át is fóliáztathatod olyanra, amilyenre szeretnéd.

A lehetőségek tehát adottak, pusztán a fantázián és persze a szabályozásokon múlik, hogy milyen módon turbózod fel a kocsid megjelenését.