Vajon tényleg csak hóbort a motorfóliázás?

Menő, vagány, esetleg egyedi szeretnél lenni? Nem tetszik a motor színe, a fényezés mintája?

Meglehet, hogy te ezért fóliáztatsz…egy terepmintás fólia a crossmotorodat egyedivé teheti, míg egy designos a sportmotorodat száguldó villámmá. És persze az összes motoros és nem motoros csodájára járhat a járgánynak, mely jobban néz ki, mint újkorában. Hisz ez a cél, nem? De!

motorcycle-2186589_1280.jpeg

Viszont ez jóval összetettebb lehet annál, mint ahogyan elsőre gondolod

Való igaz, hogy minden motoros célja magán a motorozás élményén kívül az, hogy járműve szép legyen, egyedi, karcmentes. Ezért ha egy elcsúszásból eredő sérülés van rajta, már rohan a fényezőhöz, hogy egy-egy balesetnek minden nyomát eltüntesse és motorja újra régi fényében tündököljön. Ha a védőfelszerelés folyamatosan mikrokarcolásokat okoz, az a bizonyos régi fény baleset nélkül is odavész és a fényezés bizony nem két fillér. Nem beszélve az elvesztegetett időről, míg a gép parkolópályára kerül, te pedig az ablakból nézed, ahogy elsuhannak melletted a társak. Gondoltál már arra, hogy ezt mind megúszhatod?

cyclamen-14_1280.jpeg

Miben lehet még hasznodra a motorfóliázás az esztétikán felül?

  • Karcolások

Ha már van apróbb hiba a motoron, azért, ha még nincs, akkor pedig már előre gondoskodhatsz a védelemről. Akár normál használat mellett is kerülhet rá sérülés, legyen szó egy kőfelverődésről, vagy akár parkolás során, más figyelmetlenségéből eredően. Egyszerűbb egy fóliát lecserélni, mint újra fényezni egy idomot.

  • Tank

A tanknak, főleg az oldala van sokszor kitéve az olyan megpróbáltatásoknak, mint pl. egy keményebb térdvédő folyamatos ütődése, vagy akár más ruházatod is okozhat karcolást – egy zipzár a kabáton, leszálláskor a cipőd nyoma. Az ilyen, elsőre jelentéktelen apróságok idővel nagyon is látható károkat okoznak, melyen csak egy költséges fényezés segít – feltéve, ha nem használsz semmilyen tankvédő megoldást.

  • UV védelem

Talán nem erre gondolnál elsődleges indokként egy fóliázáshoz, de gondolj csak bele: Mikor motorozol a legtöbbet? Tavasztól-őszig, lehetőleg szép időben, mikor tűz a nap és lehetőleg nem esik. Ez az ideális idő egy-egy csapatáshoz. De vajon ez mennyire ideális a motorodnak?

  • A motor, mint reklám

Ha céged van, esetleg egyéni vállalkozó vagy és célod, hogy jobban megismerjenek – mint motoros és vállalkozó is, a sima mezei matricák helyett (melyeket nehéz utólag leszedni a motorról) választhatsz egyedi fóliázásást is, mely a szakmádra utal. Pont úgy, mint a logózott, fóliázott autóknál is. Célodnak és igényednek megfelelően akár egy egyszerűbb logó is elég lehet a tankra, viszont ha az egész motorodat lefóliáztatod, nem csak véded a járgányt, de még jobban reklámozod is magad.