Az autó mely részeit lehet fóliáztatni?

Ha autófóliázáson gondolkodsz, ráadásul azért, hogy reklámozd és népszerűsítsd a vállalkozásodat, akkor először azt kell mérlegelned, hogy mely autóalkatrészeket burkoltass be. A legtöbben a teljes burkolatot választják, amely lefedi az egész járművet, beleértve a motorháztetőt, az oldalakat, a hátsót, a lökhárítót. Ez azonban nem jelenti azt, hogy neked is ezt kell tenned.

Az, hogy az autó mely részére kerüljön fólia számos kérdéstől függhet, de a két legmarkánsabb a büdzsé és a marketingcélok. 

Érdemes megjegyezni hogyha a fóliatelepítés mellett döntesz, mindig bölcs dolog a középső pozíciókat választani. Leginkább azért, mert nagyobb valószínűséggel vonzzák a tekintetet és a célcsoportodat hamarabb „ráveheted” a cselekvésre. 

De lássuk, melyek a leghatékonyabb felületek:

  1. Az oldalak

Az autó oldalai a legjobban látható részek, és széles felületet kínálnak járműved grafikájának elhelyezéséhez. Ezért, ha nagyméretű dizájnra vágysz, vagy arra van szükséged, hogy járműveddel kitűnj a tömegből, az oldalak becsomagolása a legjobb választás.

img_4603.JPG

Fontos azonban megjegyezni, hogy célszerű profi céget megbízni a feladattal, hiszen ők tudják tökéletesen megtervezni az illesztéseket, különös tekintettel az ajtókra.

  1. A motorháztető

A motorháztetőre tervezett fóliák igen könnyen és gyorsan kivitelezhetők, emiatt is  népszerűek. Megváltoztathatják a kocsi kinézetét, könnyedén felkeltik az emberek figyelmét, reklámozva termékeidet és szolgáltatásaidat.

  1. A csomagtartó/hátsó felület

 Az autó hátsó részének fóliával való lefedése szuper módja annak, hogy reklámozd vállalkozásodat, amikor a kocsi elakad a forgalomban. 

img_3179.jpg

  1. A tető

 A legtöbb szakértő nem javasolja a jármű tetejének beburkolását, mivel valószínűleg senki sem fogja látni, elolvasni és megérteni a grafikát. De ha esetleg olyan kampányban gondolkodsz, amiben van létjogosultsága, hogy ide is kerüljön fólia, akkor jó döntés lehet.