Tévhitek az autófóliázásról

Rengeteg tévhit kering az autófóliázással kapcsolatban a köztudatban. Legtöbben például úgy gondolják, hogy az autófólia idő- és pénz pocsékolás. Vannak, akik szerint ez úri huncutság és csak a gazdagok számára lehet egyáltalán opció. Ezek a mítoszok azonban igencsak távol állnak az igazságtól és félrevezetők lehetnek.

Az alábbiakban összeszedtünk néhány tévhitet, amiket szeretnénk most elhessegetni:

Az autófóliák károsíthatják járművét

Ez nem igaz. Mindaddig, amíg – adott esetben - fényezés után legalább három hónapot vársz a jármű fóliázásával, semmilyen kár nem érheti a kocsidat. Az autófólia valójában pont hogy megelőző szerepet játszik a káros UV-sugárzás, homok és szennyeződések okozta fakulás ellen. Ennek az az oka, hogy további réteget képez a jármű fényezése és a külső környezet között. Sőt, a borítás színt és stílust kölcsönöz az autónak, amitől az még jobban néz ki.

mercedes-benz-1461675_1280.jpeg

Bárki lefóliázhatja a verdádat

Persze, bárki telepíthet fóliát az autódra, no de mennyire lesz hatékony? Sokkal inkább érdemes szakemberekre bízni a munkát, hiszen mind a burkolásban, mind a fóliaválasztásban nagy tapasztalatuk van, és biztos lehetsz benne, hogy lehető legjobb minőségű anyagokat választják majd a feladat elvégzésére. Ráadásul segítenek kiválasztani a preferenciáidnak leginkább megfelelő színt és márkát.

A borítás segít elrejteni a horpadásokat és a karcolásokat

Sajnos a jelentős horpadások és karcolások még autófóliával is láthatók lesznek. A fóliák csak a fényezési eltérések és a kisebb karcok elfedésében segíthetnek, mivel a burkolat célja, hogy tökéletesen illeszkedjen a jármű karosszériájának felületéhez. Valójában a nagy horpadások valószínűleg jobban láthatóak friss felületen. Éppen ezért, mielőtt időpontot foglalnál telepítésre, gondoskodj az ilyen problémák megoldásáról.

A fóliák néhány hét után kopni kezdenek

Az autófóliák átlagos élettartama normál körülmények között nagyjából öt-hét év. Vannak azonban olyan tényezők, amelyek befolyásolhatják ezt az időt. Ilyenek lehetnek például a fóliák felhelyezésének módjai, a felhasznált anyag, vagy éppen a nem megfelelő ápolás, mosás is.

auto-1822415_1280.jpeg