Autófóliázás: Hogyan válaszd ki a megfelelőt

Van egy szuper autód, de vagy már eredetileg úgy hoztad el a kereskedésből, hogy a színe nem tetszett vagy egyszerűen csak szeretnéd a megjelenését egy picit felturbózni, viszont elkerülnéd a fényezést, akkor az autófóliázás számodra a legjobb döntés.

foliazas_che.jpeg

kép forrása: pinterest.com

Ha ezt a megoldást választod, két legyet is üthetsz egy csapásra: mindamellett ugyanis, hogy új színt kaphat ezáltal a kocsid, a karosszériát is védi a telepített autófólia az apróbb karcolásoktól, kavicsfelverődésektől stb. (Ha netán mégis szeretnél visszatérni a kocsid eredeti színéhez, a fólia eltávolítása után gond nélkül megteheted.)

Ez eddig persze mind szép és jó, de felmerül a kérdés, hogy milyen fóliát válassz. Ha már fejben jó előre eldöntötted, hogy mondjuk matt feketét szeretnél (ez az egyik legnépszerűbb fóliatípus a mai napig), akkor az viszonylag egyértelmű, viszont ha csak nagyjából tudod a színt, de az árnyalatot nem, akkor érdemes erre a dologra egy kicsit több időt szánni.

Nézd meg személyesen! 

Elég sok helyen fellelhetők a neten különböző katalógusok – természetesen ez nálunk is így van – de ezek leginkább csak ízelítőül szolgálnak. A különböző monitorbeállításoknak köszönhetően ugyanis az egyes színárnyalatok a valóságtól eltérhetnek. Ennek tükrében pedig az autófóliázás előtt minden esetben személyesen is meg kell győződnöd a fólia felületének fizikai színhatásáról, hogy a telepítéssel pontosan azt az eredményt érd el, amit szeretnél.

car_color_wheel.png

Plusz még arra is felhívnánk a figyelmet, hogy a színen túlmenően fényes, matt, selyem- és gyöngyház fényű, valamint különleges hatású (pl.: szálcsiszolt vagy gyémánt ragyogású) felületekben is gondolkodhatsz, ha tényleg ki akarsz tűnni a tömegből az optikai tuningon átesett verdáddal.

Készítsd fel az autót a fóliázásra 

Mielőtt azonban még elképzelnéd az autódat új színében pompázva, érdemes néhány dolgot végig venned, mint pl. hogy milyen állapotban van most a kocsi kasztnija, szükséges-e bármilyen javítás előtte, mikor volt polírozva stb. Ezek ugyanis nagyban befolyásolhatják az árat és a végeredményt is. A felmerülő kérdésekre nyilvánvalóan a szakemberek készséggel meg is adják a választ, így ha a döntés megszületett, akkor mielőbb keresd is fel őket!