A legextrémebb fóliák, amivel valaha találkozhatsz

A sima céges fóliák, de még a bonyolultabb feliratok, minták, matt autók is elbújhatnak néhány extrém fólia mellett. Ezen fóliák már messziről mutatják, hogy a jármű tulajdonosa sem az egyszerűbb emberek közé tartozik. Vagy a hobbiját, vagy a munkáját szeretné mindenkinek megmutatni, és azzal feltűnést kelteni, vagy egyszerűen járművét olyan egyedivé szeretné tenni, amilyen nincs még egy a környéken. Régen ezt mind-mind fényezéssel oldották meg, viszont legtöbbször egy „sima” teljes fóliázás is ugyanazt a hatást éri el: kitűnni, feltűnni, megmutatni, extrémnek lenni.

Itthon sem bonyolult művelet egy teljesen egyedi fólia feltelepítése, csupán egy jó grafikus, néhány különleges ötlet, a megfelelő anyag kiválasztása kell hozzá és némi pénz. Céltól és igénytől függő mértékben.

Nézzük is, milyen extrém fóliával találkozhatsz az utakon?

Amikor a minta egyedi

  • A kedvenc képregényhősöd, szuperhősöd, játékod jelenik meg a teljes autón harci díszben, akció közben, többféle formában – mintha tényleg egy képregényből, összerakott plakátokból lépne elő.super_hero_super_car_wraps_ki_studios.jpeg
    (Kép forrása Pinterest)
  • Egy geometriai forma is kelthet speciális illúziót, sok apró minta, kocka, forma és a hozzájuk alkalmazott színek kelthetnek 3D hatást, szemet megbolygató látványt.
  • A mintában elhelyezett különböző trükkökkel, áramvonalas mintákkal még egy egyszerű autót is sportosabbá lehet tenni. És bár nem feltétlenül tűnik ki a tömegből, optikailag tuningolja a járművet.
  • Ha a céged egyedi dolgokat készít, érdemes megmutatni és azzal reklámozni magadat. Ilyen lehet játékok, termékek vagy például egy tetoválószalon munkáinak megmutatása, esetleg édesség, ital stb. minél gusztusosabb megjelenítése, lehetőleg 3D-ben. Ahol maga a termék adja el magát, ott érdemes elgondolkodni annak bemutatásán a sima céges logó és telefonszám kombója mellett/helyett.

Amikor a szín egyedi

  • A matt szín még mindig menő, de már egyre kevésbé tűnik ki a tömegből.
  • Helyette akár egy metálban tündöklő lila vagy a neon színek használata egyre gyakoribb, de nem lehetetlen akár aranyra fóliázni a járművet.
    Semmi sem leheteletlen, mind csupán igények, ízlés és pénztárca kérdése. 
anissabouchikhi_vous_a_envoye_une_e_pingle.jpeg
(Kép forrása Pinterest)

A futurisztikusnak tűnő megoldások után – melyek csak az elmúlt rövid időben jelentek meg – mi lehet még a jövő? Nem lepődnénk meg, ha az autófóliázás során használt anyagok fejlődése egészen speciális szintig emelkedne. Ráadásul elképzelhetőnek tartjuk, hogy a grafikák megtervezésére szakosodott profik munkái idővel különleges művészeti értéket képviselnének– pont, mint a graffiti művészek és azok alkotásai.